Rendelés: Webáruház
Telefon: 06 30 / 278-5256
Azonnali ingyenes visszahívás!
E-mail: lackoegeszsegcentruma@gmail.com

Facebook

 akciós árpafű, búzafűlé

A legjobb lúgosító ételek receptjei

A lúgosítás - minden ellentétes híreszteléssel szemben - nem az önsanyargatásról szól! Nem kell lemondania a tápláló és finom ételekről, a savasító hatású összetevők elhagyásával is teljes értékűen és változatosan étkezhet. A lúgosító ételek receptjei között különlegességeket és a hazai konyha jól ismert fogásait is megtalálja!

 

Lúgosítás búzafűlé koktéllal

Hozzávalók:

  • 0,5 dl búzafűlé
  • 1,5 dl ananászlé
  • 2 jégkocka
  • 3 mentalevél

30 másodpercig magas fokozaton turmixoljuk az összetevőket, majd azonnal fogyasztjuk.

Lúgosító étel receptek - Cayenne bors

Hozzávalók:

  • 1db kisebb cukkini
  • 1db nagy paradicsom
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 5 dl zöldség alaplé
  • Cayenne bors
  • Édes köménymag
  • Gyömbérpor
  • Himalája só
  • Két szál póréhagyma
  • Kevés olívaolaj
  • Kurkuma
  • Őrölt koriander
  • Petrezselyem
  • Sáfrány

A póréhagymát és a fokhagymát olívaolajon megpároljuk, majd rászórjuk a koriandert, a köménymagot és a himalájai sót. Hozzáadjuk a felkockázott cukkínit, elkeverjük, majd beletesszük a többi fűszert is. Mikor a cukkíni megpárolódott, hozzáöntjük a zöldség alaplevet és pár percig forraljuk. Beletesszük a felkockázott paradicsomot és a feldarabolt petrezselymet. Megvárjuk, míg újra forrni kezd, és kész is.

Lúgosító étel receptek: töltött tök

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 tök
  • 20 dkg karfiol
  • 20 dkg kelbimbó
  • 20 dkg sárgarépa
  • 30 dkg tofu

A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, és kivájjuk a magházát. Az apróra vágott sárgarépát, a karfiolt és a kelbimbót leforrázzuk és leszűrjük. A tofut áttörjük, hozzáadjuk a zöldségeket és ízlés szerint sóval, kakukkfűvel ízesítjük. A masszával megtöltjük a tököt és forró sütőben kisütjük. Tálalás előtt felszeleteljük.

Lúgosítás brokkolikrémlevessel - recept 

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • Bors
  • Egy fej brokkoli
  • Szerecsendió

A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt brokkolit és megpároljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fűszereket és botmixerrel pépesítjük!

Bazsalikomos tönkölybúzahús lúgosításhoz

Hozzávalók:

  • 480 gramm tönkölybúzahús
  • 600 gramm cukkini (lehet fagyasztott is)
  • 600 gramm sárgarépa
  • Bazsalikom
  • Citromlé
  • Olaj

A tönkölybúzahúst kockára vágjuk, sózzuk és hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot. Meglocsoljuk olajjal és hűtőbe tesszük. A sárgarépát lereszeljük, és hozzáadjuk az apróra vágott cukkínit.  Teszünk hozzá olajat, sót, és ízlés szerint összekeverjük egy kis citromlével is. A tönkölybúzahúst nyársa húzzuk, majd kevés olajon pirosra sütjük. A salátával együtt tálaljuk.

 

Asztalos László emv.
Telefon: 06 30 / 278-5256
E-mail: lackoegeszsegcentruma@gmail.com

Green Life Egészségcentrum | lúgosítás, lúgosító ételek | búzafű, búzafűlé | árpafű, árpafűlé | árake-partnerek

Magyar termék!