A legjobb lúgosító ételek receptjei
A lúgosítás - minden ellentétes híreszteléssel szemben - nem az önsanyargatásról szól! Nem kell lemondania a tápláló és finom ételekről, a savasító hatású összetevők elhagyásával is teljes értékűen és változatosan étkezhet. A lúgosító ételek receptjei között különlegességeket és a hazai konyha jól ismert fogásait is megtalálja!
Hozzávalók:
- 0,5 dl búzafűlé
- 1,5 dl ananászlé
- 2 jégkocka
- 3 mentalevél
30 másodpercig magas fokozaton turmixoljuk az összetevőket, majd azonnal fogyasztjuk.
Hozzávalók:
- 1db kisebb cukkini
- 1db nagy paradicsom
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 5 dl zöldség alaplé
- Cayenne bors
- Édes köménymag
- Gyömbérpor
- Himalája só
- Két szál póréhagyma
- Kevés olívaolaj
- Kurkuma
- Őrölt koriander
- Petrezselyem
- Sáfrány
A póréhagymát és a fokhagymát olívaolajon megpároljuk, majd rászórjuk a koriandert, a köménymagot és a himalájai sót. Hozzáadjuk a felkockázott cukkínit, elkeverjük, majd beletesszük a többi fűszert is. Mikor a cukkíni megpárolódott, hozzáöntjük a zöldség alaplevet és pár percig forraljuk. Beletesszük a felkockázott paradicsomot és a feldarabolt petrezselymet. Megvárjuk, míg újra forrni kezd, és kész is.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 tök
- 20 dkg karfiol
- 20 dkg kelbimbó
- 20 dkg sárgarépa
- 30 dkg tofu
- Só
A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, és kivájjuk a magházát. Az apróra vágott sárgarépát, a karfiolt és a kelbimbót leforrázzuk és leszűrjük. A tofut áttörjük, hozzáadjuk a zöldségeket és ízlés szerint sóval, kakukkfűvel ízesítjük. A masszával megtöltjük a tököt és forró sütőben kisütjük. Tálalás előtt felszeleteljük.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 fej vöröshagyma
- Bors
- Egy fej brokkoli
- Só
- Szerecsendió
A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt brokkolit és megpároljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fűszereket és botmixerrel pépesítjük!
Hozzávalók:
- 480 gramm tönkölybúzahús
- 600 gramm cukkini (lehet fagyasztott is)
- 600 gramm sárgarépa
- Bazsalikom
- Citromlé
- Olaj
- Só
A tönkölybúzahúst kockára vágjuk, sózzuk és hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot. Meglocsoljuk olajjal és hűtőbe tesszük. A sárgarépát lereszeljük, és hozzáadjuk az apróra vágott cukkínit. Teszünk hozzá olajat, sót, és ízlés szerint összekeverjük egy kis citromlével is. A tönkölybúzahúst nyársa húzzuk, majd kevés olajon pirosra sütjük. A salátával együtt tálaljuk.