Rendelés: Webáruház
Telefon: 06 30 / 278-5256
Azonnali ingyenes visszahívás!
E-mail: lackoegeszsegcentruma@gmail.com

Facebook

 akciós árpafű, búzafűlé

Lúgosítás, lúgosító ételek

Mikor szükséges lúgosítás?

Az emberi szervezet orvosok által meghatározott normál pH értéke 7,4. A vérből kimutatható érték alá eső eredmények túlzott savasságra, a fölé esők pedig fokozott lúgosságra utalnak a testben. A túl alacsony pH szint a helytelen táplálkozás, az egészségtelen ételek bevitelének köszönhetően (savas étrend) alakulhat ki. A lúgosító diéta alkalmazása ilyen esetekben fokozottan javasolt!

Mik azok a savas és lúgos táplálékok?

Manapság már rendkívül elterjedt a savas gyorsételek fogyasztása. Ide soroljuk a húsokat, tésztaféléket, szénsavas üdítőitalokat, teákat, és a kávét is. Ezek rendszeres és helytelen felhasználása esetén fennáll a veszélye a test túl savasodásnak. A bevitt szükségtelen méreganyagokat a szervezet a vesén, bőrön és a tüdőn keresztül próbálja meg kiválasztani.

Amennyiben nem sikerül maradéktalanul eltávolítani a felgyülemlett, ártalmas anyagokat, úgy nagyobb eséllyel alakulhatnak ki különböző betegségek (bőrproblémák, hajhullás). Ezen felül jelentkezhetnek fáradékonysági, aluszékonysági tünetek, elindulhat az elhízás folyamata is.

Érdemes tehát a savas ételek fokozott bevitele mellett lúgos táplálékokat is fogyasztani. Döntsön naponta a zöldségfélék, gyümölcsök, gabonafélék és magvak mellett, lúgosítson hatékonyan!

És ez eredményes?

A lúgosító ételek fogyasztásával helyre billentheti szervezete egyensúlyát, békéjét! Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mostantól drasztikusan meg kell vonnia magától a húsféléket, hanem azt, hogy mértékkel kell mindezeket fogyasztania. Fontos odafigyelnie a rendszeres (naponta ötször) étkezésre, a savas ételek megfelelő ellensúlyozására.

Igen, az első pár hét nehéz lesz, de érdemes türelemmel kísérnie a folyamatot. Kis idő elteltével energikusabb lesz, egészségesebb, akár a felesleges kilóktól is megszabadulhat! Heti háromszori testmozgással és megfelelő folyadék bevitellel növelheti a lúgosító diéta hatását.

Kiegészítésként javaslom a búzafű, búzafűlé vagy árpafű kivonatok fogyasztását is. Azonban, mielőtt nyomban nekilátna a diétának, előtte feltétlenül egyeztessen orvosával, dietetikusával, kérjen útmutatást ezzel kapcsolatban!

lúgosítás búzafűvel, búzafűlével

Természetes táplálékok

Ha Ön is tervezi a lúgosító diéta megkezdését, javaslom a naturális tápanyagok bevitelét is; búzafű, búzafűlé vagy árpafű kivonatok . Ezek jótékony, kímélő hatással lehetnek szervezetére.

Fogyasszon Ön is természetes kiegészítőket a lúgosító diéta mellett, és már az első héten tapasztalni fogja a változásokat! A káros anyagok lebomló folyamatai megindulnak, fokozódik a méregtelenítés. A gyors bélműködésnek köszönhetően gyorsan lezajlik majd a tisztulás folyamata.

Olvasson utána bővebben ezeknek a vitamindús búzafűlé és árpafű készítményeknek!

Számoljon le a méreganyagokkal még ma!

Őseink nyomában

Az elsavasodás, mint népbetegség, kifejezetten a modern kor, és a nagyipari élelmiszergyártás eredménye. Hogy megértsük ennek miértjét, egészen a kőkorszaki ember életmódjáig kell visszanyúlnunk. Több százezer évvel ezelőtt élt őseink alapvetően gyűjtögető életet éltek.

Húshoz meglehetősen ritkán jutottak, így friss zöldségeket és gyümölcsöket, valamint magvakat fogyasztottak. Nem tartottak állatokat, így a tejtermékek lényegében ismeretlenek voltak számukra. Ennek köszönhetően lényegesen kevesebb fehérjét juttattak a szervezetükbe, mint a 20-21. század embere.

Tévedés azt gondolni, hogy azóta bármi is megváltozott az emberi szervezetben! Genetikai szempontból elhanyagolható a különbség a kőkorszaki és a modern homo sapiens között, így logikus következtetés, hogy táplálkozási igényei is hasonlóak.

Csakhogy a mai, húsevésre épülő táplálkozás épp az ellentéte elődeink szokásainak! Biológiai felépítésünk nincs felkészülve ilyen mennyiségű savas élelmiszer feldolgozására, ezért nem is tud vele megbirkózni. A lúgos étkezéssel a természetes állapotokhoz térhet vissza!

Sportolás - igen, vagy nem?

Távol álljon tőlem, hogy bárkit is lebeszéljek a sportolásról, hiszen kétségtelenül az egészséges élet alapját képezi. Ugyanakkor nem árt, ha tudja, hogy az intenzív testmozgás során az izmokban tejsav keletkezik. Helytelen táplálkozás mellett az aktív sportolás tehát nem lehet eredményes. A tökéletes kondíció eléréshez elengedhetetlen a kiegyensúlyozott sav-bázis háztartás!

Nem véletlen, hogy a sportorvosok is egyre inkább a lúgosítás felé fordulnak! 

Minden bajra ír

A búzafűlé alkalmazása hasznos a bőrbetegségek (bőrgomba, ekcéma) és légúti betegségek (asztma, gégegyulladás) fennállásakor. A kóros aluszékonyságban, alvászavarban szenvedőknek is csak ajánlani tudom. Az idegrendszeri problémákkal (érzéskiesés, görcsök), a különböző máj betegségekkel, bélrendszeri gondokkal (puffadás, gyomorégés) küzdőknek is javaslom használatát. Jó orvosság azoknak is, akik ízületi gyulladásaikat, potenciával kapcsolatos zavaraikat kezelnék vele.

A főzet kiválósága még, hogy a rákos megbetegedések okozta tüneteket is csillapíthatja! Ha szeretne Ön is hatékonyan gyógyulni, egészséges életmódot folytatni, akkor érdemes kipróbálnia a búzafű készítményeket, még ma!

Az általam termesztett és előállított búzafűlé ára a kiszerelés méretétől függ, erről részletesebben itt tájékozódhat! Tekintse meg az akciós csomag ajánlatokat is!

búzafű, a lúgosító ételek királya

 

Mit és hogyan?

Melyek is pontosan a lúgosító élelmiszerek?

A megfelelő lúgosító étrend kialakításához tisztában kell lennie az egyes élelmiszerek szervezetre gyakorolt hatásával. Sajnos előfordulhat, hogy néhány közkedvelt, és Ön által is előszeretettel fogyasztott zöldségről, gyümölcsről vagy fűszerről le kell mondania (vagy legalábbis mérsékelnie szükséges azok bevitelét). Az egészségesebb és energikusabb életért cserébe azonban ez nem olyan nagy áldozat!

Fontos, hogy megtalálja az Önnek leginkább megfelelő tempót az átállásban. Ha úgy érzi, nem képes máról holnapra teljes mértékben átváltani a lúgosító élelmiszerek fogyasztására, akkor hagyjon magának időt - csak szépen fokozatosan!

Egyik napról a másikra aligha fog sikerülni, hiszen a szervezet még „emlékszik” a régi beidegződésekre, ízekre. Hatékony módszer lehet, ha hétről hétre egyre több lúgosító ételt ad étrendjéhez, miközben a savasító élelmiszerek közül egyre többet elhagy. Kezdetben mindenki bizonytalan, hogy pontosan mit ehet, és mit nem. Hiszen ránézésre egyetlen élelmiszerről sem lehet eldönteni a szervezet sav-bázis háztartására gyakorolt hatását!

Az alábbi táblázatban bemutatom, hogy mely termékeket érdemes bevásárlás során a kosarába tenni, és melyek azok, amiket semmiképp.

LÚGOSÍTÓ

SAVASÍTÓ

Hús, baromfi, hal

 
  • Belsőségek
  • Borjú
  • Csirke
  • Édesvízi hal
  • Máj
  • Marha
  • Sertés
  • Tengeri hal
  • Tojás

Zöldségek

  • Articsóka
  • Avokádó
  • Burgonya
  • Cukkini
  • Fehér káposzta
  • Fehérrépa
  • Fokhagyma
  • Hagyma
  • Jégcsapretek
  • Karalábé
  • Karfiol
  • Kelkáposzta
  • Paradicsom
  • Póréhagyma
  • Retek
  • Saláta
  • Sárgarépa
  • Snidling
  • Spárga
  • Torma
  • Uborka
  • Vörös cékla
  • Vöröskáposzta
  • Zeller
  • Zöld káposzta
  • Zöldbab
  • Zöldborsó
  • Gomba
  • Kukorica

Gyümölcsök

  • Citrom
  • Lime
  • Meggy
  • Ananász
  • Banán
  • Cseresznye
  • Csipkebogyó
  • Datolya
  • Eper
  • Fekete áfonya
  • Görögdinnye
  • Grépfrút
  • Körte
  • Málna
  • Mandarin
  • Mangó
  • Narancs
  • Őszibarack
  • Ribizli
  • Sárga szilva
  • Sárgabarack
  • Szőlő

Tejtermékek

 
  • Kemény sajt
  • Tartós tej
  • Tejszín
  • Túró

Kenyérfélék

 
  • Fehérkenyér
  • Korpás kenyér
  • Rozskenyér
  • Teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér

Olajos magvak

  • Köménymag
  • Mandula
  • Szezámmag
  • Dió
  • Földimogyoró
  • Kesudió
  • Lenmag
  • Mogyoró
  • Napraforgómag
  • Pisztácia
  • Tökmag

Hüvelyesek

  • Friss szójabab
  • Lencse
  • Lima bab
  • Száraz fehérbab
  • Szója lecitin
  • Szójagranulátum
  • Tofu
 

Olajok, zsírok

  • Halolaj
  • Lenmagolaj
  • Olívaolaj
  • Margarin
  • Napraforgó olaj
  • Vaj

Édesítőszerek

  • Cikória
  • Stevia
  • Finomított cukor
  • Gyümölcscukor
  • Mesterséges édesítőszerek
  • Méz
  • Répacukor
  • Tejcukor

Italok

  • Árpafűlé
  • Búzafűlé
  • Gyógyteák
  • Bor
  • Cukrozott gyümölcslevek
  • Fekete tea
  • Kávé
  • Sör
  • Szeszes italok

Fűszerek

  • Curry
  • Fahéj
  • Gyömbér
  • Kakukkfű
  • Kapor
  • Kömény
  • Petrezselyem
 

 

Asztalos László emv.
Telefon: 06 30 / 278-5256
E-mail: lackoegeszsegcentruma@gmail.com

Green Life Egészségcentrum | lúgosítás, lúgosító ételek | búzafű, búzafűlé | árpafű, árpafűlé | árake-partnerek

Magyar termék!